tel. 03 / 71 20 600 (Petrovče) | 01 / 24 45 680 (Ljubljana) | 02 / 48 00 141 (Maribor)
več fotografij
Vrata v avtopralnice so večinoma velika, odvisno od velikosti vozil, kar pomeni, da so poleg sten ali stekel najopaznejši segment avtopralnice.

FUNKCIJE

Funkcija sodobnih industrijskih vrat, vgrajenih v avtopralnico, ročno ali avtomatsko, je seveda mnogoplastna. Vrata imajo funkcijo odpiranja in zapiranja vhoda, izhoda ali oboje. Prav tako so namenjena zaščiti okolice pred kemičnimi ali hrupnimi vplivi. Pozimi ali poleti nam pomagajo premostiti velike temperaturne razlike med notranjostjo in zunanjostjo pralnice. Glede na to, da so lahko vrata »polna« ali pa s svetlobnimi elementi, nam le ti omogočajo, da tudi pri zaprtih vratih lahko vidimo v notranjost in opazujemo ali nadziramo potek pranja. To pa nas pripelje tudi do arhitektonske in vizualne funkcije vrat. Vrata v avtopralnice so večinoma velika, odvisno od velikosti vozil, kar pomeni, da so poleg sten ali stekel najopaznejši segment avtopralnice. Zato je pomembno, da imamo na voljo široko paleto motivov vrat, raznih barvnih tonov in zasteklitev.

Industrijska sekcijska vrataRAZLIČNI TIPI

Glede na lastnosti posameznega objekta in namembnostni oziroma velikosti avtopralnice ima koncern Hörmann, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Hörmann Slovenija d.o.o. iz Petrovč, na voljo različne tipe vrat, ki lahko ponudijo rešitve v vsaki avtopralnici. Sekcijska vrata, ki se odpirajo pod strop, so lahko »polna« ali pa delno oziroma v celoti zastekljena. Za posebne primere, kjer ni drugih prehodov, lahko imajo vgrajena tudi vrata za osebni prehod z nizkim pragom (Hörmann patent 5-10 mm). Na voljo so tudi navojna rolo vrata, ki so lahko nameščena na notranji ali zunanji strani odprtine. Samo navitje pa je lahko prosto ali v ohišju. Omogočajo nam prost strop v pralnici. Nekatere avtopralnice so opremljene tudi s hitrotekočimi spiralnimi vrati, kjer je potreba po večji frekvenci in hitrosti odpiranja. Poudariti je potrebno tudi krilna vrata, ki so lahko v enakem izgledu, kot glavna vrata ali pa v nevtralnem izgledu. Gre za vrata, ki so namenjena za strojnice pralnic, za razne servisne prostore, itd… V kolikor so ti prostori v ločenih požarnih conah, so na voljo tudi ognjevarna vrata.

LASTNOSTI VRAT

Kakovostna vrata za avtopralnice morajo:

  • biti izdelana natančno in iz kakovostnih materialov
  • imeti morajo ustrezno elektroniko, ki jo povežemo z avtomatiko pralnice, da sinhronizirano delujejo
  • imeti morajo vsa potrebna varovala za varovanje oseb in vozil
  • omogočati potrebno hitrost odpiranja in zapiranja
  • biti kvalitetno zmontirana in preizkušena
  • zagotoviti redne periodične vzdrževalne preglede, ki bodo zmanjšali možnost okvar ali zastojev vrat
  • imeti zagotovljene rezervne dele 
  • ateste in certifikate, kajti vrata so električni delovni stroj

Prav iz teh razlogov je izrednega pomena kakovosten dobavitelj vrat, ki ima tradicijo in odlično poslovanje. Vrata avtopralnice so namreč dolgotrajna investicija, ki se ne ponavlja, če želimo, da ostane rentabilna.

NAŠE KONKURENČNE PREDNOSTI

Vrata Hörmann se predstavljajo s sloganom »kakovost brez kompromisov«, ki uporabniku zagotavlja široko paleto ugodnosti. Pri tehnologiji vrat je pri avtopralnicah poleg posebnih antikorozijskih zaščit in močnejših vzmeti potrebno izpostaviti možnost dodatne protipoplavne zaščite spodnjih varoval, ki so v tesnilu vrat. Mnoge naše stranke so zelo zadovoljne z najnižjim patentiranim pragom na trgu pri vratih z osebnim prehodom, ki je 5-10 mm. Večkrat tudi poudarimo, da so pri Hörmannu vsi pogoni nameščeni na prekladi, kar nam omogoča prost strop v območju avtopralne linije in manjšo izpostavljenost vplivom samega pranja. Na voljo je tudi širok spekter možnih krmiljenj in načinov odpiranja vrat tako znotraj kot zunaj. Izkušnje so pokazale, kako pomembno je, da je kompleten izdelek, tako vrata, pogon in dodatki, produkt enega dobavitelja, ki lahko komponente ustrezno poveže med seboj. Vedno so poleg samega artikla tu še storitve svetovanja, dogovorjenih dobavnih rokov, strokovno usposobljenih monterjev, vzdrževalnih pregledov, velike zaloge rezervnih delov in ostalih potrebnih resursov, strokovno usposobljenih serviserjev in tehnologov, skratka celoten komplet je edinstvena storitev na trgu, ki uporabniku omogoča brezskrbno uporabo z minimalno stopnjo tveganja morebitnega zastoja.

Servis vratPOPRODAJNE AKTIVNOSTI

Poprodajne aktivnosti so posledica odločitev in rešitev iz prejšnjih faz, torej pravilnega svetovanja, kvalitetne montaže in priporočljive uporabe. Že v vseh teh fazah lahko pri Hörmann Slovenija d.o.o. ponudimo vrhunsko podporo z našimi usposobljenimi kadri in ta podpora vam lahko prihrani precej časa in denarja ob uporabi vrat, prav tako pa podaljša življenjsko dobo.
Kasnejše servisiranje in zagotavljanje ustreznih nadomestnih delov je dokazano vitalnega pomena za delovanje pralnice. V našem podjetju imamo zagotovljeno 24-urno servisno službo, ki se lahko odzove glede na lokacijo objekta v zelo kratkem času. Nudimo tudi redno periodično vzdrževanje vrat. Opremljeni smo z vsemi potrebnimi resursi, dobavitelj pa nam zagotavlja najkrajše dobavne roke za nadomestne dele. Tu želimo izpostaviti, da imamo na voljo v vsakem trenutku 10 opremljenih in z rezervnimi deli založenih kombiniranih vozil, ki jih upravljajo strokovni serviserji, ki so vam na voljo.

DODATEK

Kljub dejstvu, da smo s svojimi produkti opremili veliko avtopralnic v Sloveniji se v podjetju Hörmann Slovenija skupaj z našim dobaviteljem Hörmannom trudimo, da bodo naši kupci zadovoljni tudi v bodoče. Zato gre razvoj vrat naprej, z vedno novimi izboljšavami, obenem pa je tudi nam, svetovalcem in prodajalcem podjetja Hörmann Slovenija d.o.o., vsaka nova ali obstoječa avtopralnica izziv, da lahko s stranko delimo bogate izkušnje, se za vsak primer posebej potrudimo in na naše veliko zadovoljstvo skupaj z vami in našimi izdelki »ustvarjamo najprijetnejše pozdrave«.

Vrata za avtopralnice
Ime
Priimek
Elektronski naslov
cookie