tel. 03 / 71 20 600 (Petrovče) | 01 / 24 45 680 (Ljubljana) | 02 / 48 00 141 (Maribor)
več fotografij
Garažna vrata s funkcijo zračenja omogočajo optimalno prezračevanje garaže, kar lahko prepreči pojav plesni.

Odlično izolirana garažna vrata

Sploh v primerih, ko je garaža neposredno povezana s hišo ali pa jo uporabljate kot hobi prostor in v njej preživljate veliko časa, je dobra izolacija garažnih vrat zelo pomemba. Pa je lahko izolacija “predobra”?

Ob večjih temperaturnih razlikah se, tako kot pri oknih, tudi pri garažnih vratih lahko začne v primeru nezadostnega zračenja prostora na notranji strani vrat nabirati kondenz. Posebno pri dobro izoliranih garažnih vratih je zato redno prezračevanje garaže zelo pomembno, saj lahko prepreči pojav plesni.

Garažna vrata s funkcijo zračenja

Opcijska dodatna oprema sekcijskih garažnih vrat Hörmann je posebna funkcija zračenja. Pri tem ne odpremo garažnih vrat, temveč prezračevanje poteka s spuščanjem zgornje lamele, medtem ko spodnja lamela vrat ostane na tleh, zaprta. Poleg učinkovitega zračenja prostora s tem sistemom preprečimo, da bi listje, umazanija ali živali prišle v notranjost garaže.

Pri vratih s pogonom se prezračevalna odprtina nastavi preko pogonske funkcije „zračenje“. Za energetsko učinkovito prezračevanje pa dodatno priporočamo klimatski senzor HKSI, ki avtomatsko uravnava prezračevanje na podlagi vlažnosti zraka v garaži.

Sekcijska garažna vrata Hörmann (s pravo dodatno opremo) tako za optimalno prezračevanje garaže poskrbijo kar sama, namesto vas.

Garažna vrata s funkcijo zračenja
Garažna vrata s funkcijo zračenja
Garažna vrata s funkcijo zračenja
Ime
Priimek
Elektronski naslov
cookie