tel. 03 / 71 20 600 (Petrovče) | 01 / 24 45 680 (Ljubljana) | 02 / 48 00 141 (Maribor)

Spoštovani kupci, poslovni partnerji, sodelavci in vsi, ki ste kakorkoli povezani z nami.

Ja, še vedno smo tu za vse vas. Preživeli smo zelo posebno leto. Prepletala so se posebna čustva in izražale naše vrednote. Imam občutek, kot da smo se nekaj let pripravljali na nekaj posebnega, na preizkušnjo, ki nas je presenetila in lahko z veseljem zapišem, da nam je »poslovno preizkušnjo« skupaj uspelo premagati.

Začetek leta 2020 je bil poln pričakovanj. Trideset let smo na slovenskem trgu in prelomnica nam je prinesla novega lastnika. V začetku februarja smo se poslovili od starega lastnika g. Matjaža Gorška in pozdravil nas je g. Christoph Hörmann. Vesel in ponosen, da smo postali del mednarodne korporacije Hörmann in da bomo našo zgodbo o uspehu lahko nadaljevali pod njihovim imenom in z njihovo pomočjo.

A začetek marca je postavil cel svet na preizkušnjo. V težkih časih, kjer je prihodnost nepredvidljiva, ko se v nas naseli strah, obup, žalost, nesigurnost, se pokaže, kako močno so v nas zakoreninjene naše vrednote in ali jih lahko uporabimo takrat, ko so najbolj pomembne. Moji sodelavci so se zelo izkazali. Pripadnost, poštenost, odgovornost in fleksibilnost nam je pomagala v prvem valu epidemije. Tudi nasmejanost se je iz dneva v dan stopnjevala, saj nasmeh vrne v ljudi upanje, veselje in sigurnost. Nasmehe smo delili sodelavcem, kupcem, poslovnim partnerjem ali pa preprosto ljudem, ki smo jih srečevali na naših poteh.

Po šoku in zaprtju države za dva meseca se je zdelo, da se bo leto nadaljevalo, kot vedno. Poslovno so bili poletni meseci zelo uspešni. Kot, da bi med prvim valom epidemije samo razmišljali, kaj bomo postorili, ko se vse konča. Po poletju se je ponovno začelo, tokrat veliko bolj žalostno in z veliko okužbami. Tudi pri nas. Sodelavci so se ponovno izkazali in pokazali enotnost in pomoč tudi takrat, ko je bilo odsotnih veliko sodelavcev. Vse do konca leta smo se borili in preurejali pisarne, merili temperaturo, hodili v službo v časovnih intervalih, delali od doma, razkuževali vse kar se je dalo, nosili maske, se pogovarjali na varni razdalji, se sestajali na videokonferencah namesto v živo in živeli novo drugačno življenje.

Ja takšno je bilo leto 2020!

A naše poslanstvo je ostalo enako. Trudili smo se za vsakega kupca, da bi zadovoljili njegova pričakovanja. Hvala vam dragi naši kupci in vsi tisti, ki se še boste srečali z nami ali pravkar razmišljate ali bi nam zaupali poseg v vašo hišo ali poslovni objekt.

V zadnjih letih smo razširili ponudbo produktov, da vam lahko zadovoljimo vse želje glede vrat. Poleg garažnih, vhodnih, stranskih, ognjevarnih, varnostnih in drugih krilnih vrat smo v letu, ki je za nami, bili zelo uspešni tudi z zelo lepimi in predvsem zelo kvalitetnimi notranjimi lesenimi vrati Hörmann. Prav tako ste nam zaupali veliko zunanjih dvoriščnih vrat in ograj.

Hvala tudi vsem poslovnim kupcem, ki ste nam zaupali, da smo vam kvalitetno vgradili industrijska vrata. Tudi tu imamo veliko produktov, da lahko oskrbimo vaše nove investicije ali renovacije.

Naš servisni oddelek skrbi za servisne in vzdrževalne posege vse dni v letu, da lahko podjetja, ki poslujejo z nami delujejo nemoteno ob katerikoli uri.

Hvala tudi vsem našim pogodbenim monterjem, ki so ob zahtevnih epidemioloških ukrepih kvalitetno in z nasmehi na obrazih montirali Hörmannova vrata. Uspešno smo sodelovali s trgovskimi podjetji in z dolgoletnimi pogodbenimi partnerji za katere skrbi naš oddelek veleprodaje.

Poleg virusa smo se v letu, ki je za nami ukvarjali z nadgradnjo poslovno informacijskega sistema MS Navision, uvedli smo dokumentni sistem, pripravljamo se tudi na tablično poslovanje.

Z novim lastnikom so se spremenila oblačila, vsi dokumenti, pogodbe, logotip, ime podjetja, pripravljali smo veliko poročil in podobno.

Že ob začetku epidemije smo dodali na internetni strani spletnega asistenta, povečali aktivnosti na socialnih omrežjih in poskušali svojim kupcem omogočiti, da so kljub začasnemu zaprtju salonov lahko pridobili čim več informacij za nakup svojih vrat. Sejmov ni bilo, smo se pa pojavili na nacionalni televiziji v oddaji Ambienti in na nacionalnem radiu VAL 202. Naš marcareting je bil še kreativnejši in to bomo nadaljevali tudi v letošnjem letu.

Tudi ostali oddelki so imeli težko in zahtevno leto, nabavni oddelek in reklamacije, finance in računovodstvo, skladišče, ličarska delavnica, pravna služba, enote v Ljubljani in Mariboru, največji storitveni oddelek in najpomembnejši prodajni oddelek. Zelo ste se izkazali in iskrena hvala za vaš trud in pripadnost.

Veliko strahov smo imeli v letu 2020. Kaj bo z nami, kako bo z novim lastnikom, kaj nam bo naredil koronavirus, bomo sploh delali, bomo na koncu leta sploh še obstajali?

V letu 2021 upam reči, da strahov ni več. Je pa spoštovanje pred neznanim, je zavedanje kako majhni smo proti nevidnim virusom, je hvaležnost, da lahko še naprej delamo to, kar najbolje znamo, je tudi optimizem pred novimi izzivi, ki nas čakajo in je veselje, ko beremo zahvale naših zadovoljnih kupcev, gledamo fotografije, ki so jih slikali in nam jih poslali ter se pogovarjamo z njimi, ko se srečujemo. Tega si želimo veliko v prihodnjih mesecih, druženja in srečevanja.

Z zamenjavo imena podjetja Matjaž d.o.o. v Hörmann Slovenija d.o.o. smo zamenjali tudi naš slogan iz »Matjaž d.o.o - Ustvarjamo pozdrave« v »Hörmann Slovenija - #ljubimo vrata«. Res jih in za vsakimi vrati je zanimiva in unikatna zgodba.

Sem ponosen in hvaležen, da vodim takšno ekipo sodelavcev, ki skupaj ustvarjamo zgodbe v naši lepi Sloveniji.

Verjamem, da bomo skupaj z novim lastnikom, koncernom Hörmann, uspešno gradili zgodbo tudi v prihodnjih letih.

Naj zaključim tako kot sem začel: »Ja, še vedno smo tu za vse vas!« S sodelavci se bomo dan za dnem v letu 2021 trudili, da bo svet lepši, seveda z novimi Hörmann vrati, v katere se boste zaljubili tudi vi.

Hvala za zaupanje in srečno Slovenija.

Primož Oset
Direktor Hörmann Slovenija

Ime
Priimek
Elektronski naslov