tel. 03 / 71 20 600 (Petrovče) | 01 / 24 45 680 (Ljubljana) | 02 / 48 00 141 (Maribor)
Premišljena kombinacija kovine in lesa. Posebej odporna vratna krila s polnili v treh izvedbah.

Kovinska/lesena notranja vrata OIT so namenjena predvsem za pogosto vsakodnevno rabo na področju industrije, trgovine in obrti, za upravne prostore, šole in vojašnice. To so področja, kjer se morajo vrata izkazati s svojo vzdržljivostjo. Premišljena kombinacija kovine in lesa pri vratih OIT je izdelana posebej v te namene. Cevasto iverno polnilo zagotavlja izjemno visoko stabilnost oblike notranjih vrat OIT. Po naročilu je na voljo tudi polno iverno polnilo, ki zagotavlja izboljšano zvočno izolacijo ali pa polnilo iz mineralne volne, ki zagotavlja boljšo toplotno izolacijo.

Notranja vrata OIT kot vratno krilo

Vratno krilo kovinskih/lesenih notranjih vrat OIT je dvostensko, debeline 40 mm, s tristranskim utorom (širok utor). Lesena polnila so v celoti obdana s pocinkano, 0,8 mm debelo jekleno pločevino in zalepljena po celi dolžini. Takšna vezava materiala zagotavlja izjemno masivnost in oblikovno stabilnost, zato se notranja vrata OIT nikoli ne zvijejo. Vratno krilo je opremljeno s ključavnico in s pocinkanimi zgornjimi deli tečajev, ki so fiksno priviti v ojačevalne vložke; vratno krilo je brez kljuk.

Notranja vrata OIT kot vratni element

Kovinska/lesena notranja vrata OIT so dobavljiva tudi kot vratni element, pripravljen za vgraditev. Vratno krilo je v tem primeru opremljeno z garnituro kljuk in serijskim specialnim kotnim podbojem iz pocinkane jeklene pločevine, debeline 1,5 mm, z osnovnim praškastim premazom, običajne bele barve.

Podboj notranjih vrat OIT

Podboj notranjih vrat OIT je na treh straneh obdan s tesnilom EPDM, s privarjenimi spodnjimi deli tečajev in zidnimi pritrdilnimi elementi. Vrata OIT se lahko vstavijo tudi v obstoječe standardne podboje in seveda v vsak Hörmann kovinski podboj. Za primer morebitne višinske izravnave se lahko vratno krilo na področju kovinskega dela (leseno polnilo po naročilu) skrajša z ustrezno žago (skrajšanje do 20 mm).

Prednosti kovinskih/lesenih notranjih vrat 

Vrata OIT nudijo v vseh variantah polnil dobro toplotno izolacijo: cevasto iverno polnilo U = 2,5 W / m2 K, polnilo iz mineralne volne U = 1,7 W / m2 K. Poleg tega, polnila v povezavi s pogrezljivim talnim tesnilom nudijo tudi visoko zvočno izolcijo. Posebna konstrukcija ročaja in kljuke uporabniku omogoča rahlo in tiho zapiranje vrat. Notranja vrata OIT je ne glede na polnilo možno dobiti v protivlomni izvedbi.

Pošlji povpraševanje