tel. 03 / 71 20 600 (Petrovče) | 01 / 24 45 680 (Ljubljana) | 02 / 48 00 141 (Maribor)
več fotografij
Strokovnjaki iz podjetja Hörmann Slovenija vam svetujejo, kdaj izbrati drsna notranja vrata in zakaj so uporabna.

"Pri nakupu ali menjavi notranjih vrat slej ko prej naletimo na vprašanje, katera vrata naj izberemo v posameznih prostorih.

Poleg klasičnih notranjih vrat, pri katerih se vratno krilo odpira v prostor, so vam v ponudbi notranjih vrat Hörmann na voljo tudi drsna notranja vrata, ki se pomikajo ob steni ali v steno in s tem pri odpiranju in zapiranju ne posegajo v prostor. Takšna vrata so posebej uporabna v primerih, ko na tistem mestu nimamo dovolj prostora za klasična vrata.

Katere vrste drsnih vrat so na razpolago?

Drsna vrata za notranje prostore so na voljo v različnih izvedbah. Na izbiro imate 1-krilna ali 2-krilna drsna vrata, ki se pomikajo v steno ali ob steni. Lahko so lesena, steklena ali kombinacija obojega. Med številnimi motivi boste zagotovo našli takega, ki se bo skladal z ostalo opremo vašega doma in kar je najpomembnejše, drsna notranja vrata se bodo vizualno popolnoma ujemala z ostalimi klasičnimi notranjimi vrati Hörmann v vašem domu. 

Možnosti uporabe drsnih vrat

Pri uporabi drsnih vrat domišljija ne pozna meja.

Drsna notranja vrata so odlična rešitev za majhna stanovanja, saj lahko poskrbijo za fleksibilno prostorsko razdelitev. S pomočjo drsnih vrat se lahko na primer kotiček namenjen domači pisarni jasno in enostavno loči od dnevne sobe, takrat ko to potrebujete. 

Pri odprtih kuhinjah se pogosto pojavi bojazen, da se bo med kuhanjem vonj po hrani širil po celotnem stanovanju. Uporabna opcija za preprečevanje širjenja vonjav je vgradnja drsnih vrat med kuhinjo in jedilnico. Med kuhanjem je najbolje, če ostanejo vrata zaprta, po obroku pa vrata preprosto odprete in izkoristite vse prednosti odprte kuhinje.

Med dnevno sobo, jedilnico ali hodnikom lahko drsna vrata služijo kot zaščita pred prepihom, njihova steklena izvedba pa daje prijeten občutek s svetlobo prežetega prostora.

Možnosti je res ogromno! Za dodatne nasvete in svetovanje se obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri."

Dejan Dobovičnik

Drsna vrata
Drsna vrata
Notranja vrata
Steklena vrata
Notranja vrata
Steklena vrata
Ime
Priimek
Elektronski naslov
cookie