tel. 03 / 71 20 600 (Petrovče) | 01 / 24 45 680 (Ljubljana) | 02 / 48 00 141 (Maribor)
več fotografij

Pri nakupu notranjih vrat moramo sprejeti nekatere odločitve. Katero različico vratnega krila naj izberem? Za kateri material naj se odločim? Katere lastnosti notranjih vrat so mi v resnici najbolj pomembne? Da boste ob nakupu lesenih notranjih vrat Hörmann izbrali tista, ki najbolj ustrezajo vašim potrebam in željam, smo vam pripravili celovit seznam najpomembnejših detajlov, ki jih je ob nakupu notranjih vrat dobro upoštevati.

Površine notranjih vrat

Večina proizvajalcev ponuja notranja vrata s furnirjem iz pravega lesa, z nanosom laka ali CPL premaza.

Če imate otroke ali domače živali, priporočamo, da stavite na posebno robustno površino Duradecor. Poleg tega vprašajte svojega prodajalca glede robov 4Protect, ki so odporni proti udarcem in posledično dlje časa preprečujejo nastanek neželenih poškodb na površini.

Polnila notranjih vrat

Izbira polnila vratnega krila je odvisna od tega, kako pogosto se bodo vrata uporabljala in kakšna življenjska doba se pričakuje.

Notranja vrata Hörmann so vam na voljo tako s kakovostnim vratnim krilom iz polne iverke, kot tudi s cenovno ugodno iverno ploščo s cevastimi vodi ali s kartonastim satjem.

Oblika vratnega krila notranjih vrat

Pri notranjih vratih Hörmann lahko izbirate med vratnim krilom s pripiro ali s površinsko izravnanim zapiranjem. S pripiro pomeni, da se rob vratnega krila v zaprtem stanju malenkost nasloni na podboj vrat. Na drugi strani je pri notranjih vratih brez pripire vratno krilo v zaprtem stanju površinsko izravnano s podbojem vrat. Kdor ima raje klasiko največkrat izbere različico s pripiro, medtem ko izvedba brez pripire najbolj ustreza modernemu stilu opremljanja.

Garniture kljuk notranjih vrat

Tako različna kot so sama notranja vrata, tako različne so garniture kljuk, ki jih lahko izberete po svojem okusu.

Hörmann kljuke in ključavnice so na voljo v številnih različnih oblikah in niansah legiranega jekla - bleščeče, mat ali kombinacija obojega.

Kdor ima raje moderno lahko izbere kljuke v površinsko izravnani izvedbi, ki so poglobljene v vratno krilo. Taka kljuka daje vratom posebej eleganten videz saj nima izvrtine za ključavnico.

Podboj notranjih vrat

K lesenim notranjim vratom Hörmann lahko izberete lesen podboj v oglati ali zaobljeni obliki.

Če imate otroke je najbolj priročno notranja vrata kombinirati s podboji iz jekla. Ti so posebej vzdržljivi in lahko brez poškodb prenesejo kakšno “nesrečo” z otroškim vozilom, udarec s sesalcem ali zabojem s pijačo. Poleg tega so jekleni podboji VarioFix optično popolnoma enaki lesenim podbojem in tako ne odstopajo od lesenega vratnega krila.

Zasteklitev notranjih vrat

Si želite s svetlobo preplavljen dom? Potem so delno ali v celoti zastekljena notranja vrata Hörmann prava izbira za vas.

Steklena notranja vrata Hörmann iz linije GlassLine so poleg elegantnega videza prepričljiva zaradi enostavnega čiščenja. Vsi motivi s peskanim steklom so namreč zaščiteni z nano premazi, ki ne puščajo sledov prstnih odtisov.

Ekipa Hörmann Slovenija svetuje

Naj bo klasična ali moderna izvedba, beli lak ali bukev, s steklenimi elementi ali aplikacijami iz nerjavnega jekla… Hörmann vam nudi natanko takšna lesena in zastekljena notranja vrata, ki se ujemajo z vašo opremo in ustrezajo vašim potrebam. Če se vam še vedno porajajo dvomi ali imate kakšna vprašanja nas kontaktirajte ali nas obiščite v enem od naših razstavnih salonov po Sloveniji. Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri.

Notranja vrata Hörmann
Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu notranjih vrat
Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu notranjih vrat
Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu notranjih vrat
Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu notranjih vrat
Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu notranjih vrat
Na kaj moramo biti pozorni ob nakupu notranjih vrat
Ime
Priimek
Elektronski naslov
cookie