tel. 03 / 71 20 600 (Petrovče) | 01 / 24 45 680 (Ljubljana) | 02 / 48 00 141 (Maribor)

Notranja vrata in lažja umazanija

Če na notranjih sobnih vratih Hörmann opazite sledi lažje umazanije, kot so recimo prstni odtisi ali vodne kapljice, le-te očistite z mehko vlažno krpo iz mikrovlaken ali usnja. Bodite pozorni, da čistite samo z rahlim pritiskom na površino!

Notranja vrata in obstojnejša umazanija

Za čiščenje obstojnejše umazanije, kot so madeži sladkih pijač ali maščobe, uporabite le vodo, ki se ji lahko doda blag detergent za pomivanje posode ali gospodinjsko čistilo. Bodite pozorni, da čistite samo z rahlim pritiskom na površino!

Notranja vrata in trdovratna umazanija

Kako iz sobnih vrat odstraniti trdovratno umazanijo, kot so na primer ostanki lepila, flomastri, šminka, ipd.?

  1. Umazanijo najprej odstranite z organskimi topili (špirit, razredčilo, čistilni bencin). Uporabljajte samo organska topila v dobro prezračenih prostorih in pri tem upoštevajte navodila proizvajalca topil.
  2. Topila očistite s toplo vodo in razredčenim gospodinjskim čistilom. Pazljivi morate biti pri vratih iz furnirja, saj vsa znana sredstva proti močni umazaniji lahko napadejo barvo ali površino furnirja. Po potrebi preverite združljivost na neopaznem mestu.
  3. Obrišite in posušite s čisto krpo.

Preprečevanje nastanka lis ob čiščenju notranjih vrat

Odrgnine na površini notranjih sobnih vrat pogosto nastanejo zaradi čiščenja z organskimi topili v kombinaciji s hladno vodo in robčki ali usnjenimi gobicami, ki se uporabljajo večkrat.

Da bi izvedli čiščenje brez senc ali meglenih lis je priporočljivo površino vrat na koncu obrisati z malo tople vode ter jo nato dobro posušiti z navadnim papirnatim robčkom ali krpo iz mikrovlaken.

Dodatna priporočila za čiščenje notranjih vrat:

➤ Nikoli ne puščajte površine vrat vlažne ali mokre dlje časa, saj lahko material absorbira higroskopno vodo in s tem spremeni svojo obliko. Vlažne lise takoj posušite z vpojno krpo.

Ne uporabljajte laka za pohištvo ali belila. Tveganje, da je površina neprimerna in mastna ni izključeno pri uporabi takšnih negovalnih izdelkov.

Ne uporabljajte detergentov, ki vsebujejo močne kisline ali močne soli.

Ne čistite z močnim pritiskom, ker lahko povzročite nastanek nenavadnega sijaja na površini.

Ne uporabljajte jeklene volne, čistilnega praška ali brusnih gobic, saj lahko na površini zlahka povzročijo meglene lise.

Ne uporabljajte visokotlačnega parnega čistilca.

Ime
Priimek
Elektronski naslov
cookie