tel. 03 / 71 20 600 (Petrovče) | 01 / 24 45 680 (Ljubljana) | 02 / 48 00 141 (Maribor)
več fotografij

Vezne komore se postavijo pred halo.

Tako je prostor v hali v celoti izkoriščen vse do zunanjih sten. Vrata hale se ne pomaknejo na nakladalno ploščad, temveč za nakladalno ploščad vse do tal hale. Tako je odprtina vrat odlično izolirana, tudi izven nakladalnega časa. Vezne komore so odlična rešitev tudi pri prenovi, saj se postavi v hali celotna nakladalna postaja brez izvajanja prenovitvenih del.

Kompletno vezno komoro sestavljajo:

  • podest z nakladalno ploščadjo,
  • stenske in stropne obloge ter
  • nakladalna odprtina s tesnilnimi elementi vrat.

Vezne komore se lahko postavijo kot posamezne nakladalne postaje ali kot vrstna postavitev pod kotom 90° pred zgradbo. Možna je tudi žagasta postavitev pod kotom 30°, 45°, 60°, 120°, 135°, 150°, s čimer pridobite več manevrirnega prostora.

V povezavi s toplotno izoliranimi Hörmann industrijskimi vrati so priporočljive vezne komore še posebno za nakladanje temperaturno občutljivega blaga. Pri tem se lako tovornjaki pripojijo tako v kotu 90° kot tudi postrani v koničastem kotu. Vezne komore so dobavljive kot posamezni elementi ali kot vrstna izvedba.

Vezna komora za izvedbo obloge na gradbišču

Na konstrukcijo okvirja je mogoče na gradbišču namestiti vsako ustrezno oblogo – priporočamo, kadar na videz fasade objekta vpliva tudi izgled vezne komore.

Vezna komora s paneli debeline 40 mm

Obloga iz dvostenskih jeklenih panelov ne ščiti samo blaga in osebja pred vremenskimi vplivi, temveč zmanjšuje tudi prenašanje hrupa pri nakladanju in zagotavlja boljšo delovno klimo.

Toplotna vezna komora s paneli debeline 80 mm

Če je vezna komora del hladilne cone, je potrebna posebna oprema. Hörmann toplotne vezne komore so tako na stropu, stenah kot tudi pod nakladalno ploščadjo obdelane z 80 mm debelo sendvič oblogo. Pri toplotnih komorah se zunanja vrata, predvsem sekcijska vrata z maksimalno toplotno izolacijo, nahajajo v vezni komori. Do objekta so za čas med postopki nakladanja priporočljiva hitrotekoča vrata.

Povezana postavitev

Kot vrstna postavitev pod kotom 90° se lahko poveže več veznih komor v kompaktno celoto, ki zahteva manj prostora.

Oglejte si katalog nakladalne tehnike
Pošljite povpraševanje

Matjaž - garažna vrata Hörmann
Matjaž - garažna vrata Hörmann
Matjaž - garažna vrata Hörmann
Matjaž - garažna vrata Hörmann
Ime
Priimek
Elektronski naslov
cookie